Om oss

Vi som arbetar på Vitsippa:


Rektor, Kristina Dellholm

Kristina har alltid varit intresserad av det livslånga lärandet och är examinerad rektor sedan 2018. Hon har arbetat som förskolechef i Malmö stad och i Höörs kommun. I grunden är hon sjuksköterska.

Kristina & hunden Harry har gått skol- & terapihundutbildning. Några timmar i veckan arbetar de tillsammans på Vitsippa.

Kristina driver även företag Dellholm Progress och erbjuder coaching/stöd samt utbildningar i kommunikation, bemötande & konflikthantering. 

Leg. förskollärare, Eva Åberg

Leg. förskollärare och  vidareutbildad ateljerista. Innan hon började på Vitsippa, arbetade hon som förste förskollärare i Malmö stad. Eva brinner för att bidra till små barns utveckling, lärande och trygghet genom kreativa miljöer och projekterande arbetssätt. 

Evas släkt har i fyra generationer drivit Åbergs trädgård i Öja, Ystad. Sedan 20 år Eva aktiv i en väl omskriven teatergrupp, som årligen arrangerar sommarteater invid Åbergs trädgård. Eva är bland annat ansvarig för att sy samtliga kostymer.

Leg. förskollärare Kerstin Bernspång

Leg. förskollärare med stor aptit på lärande och utveckling. Kerstin har vidareutbildat sig inom flera områden relaterat till förskolans läroplan, exempelvis matematik och språkutveckling. Hon har i flera år arbetat som förskolechef vid en fristående förskola i Eslövs kommun. Kerstin längtade dock tillbaka till förskolläraryrket och det pedagogiska arbetet med barnen. Kerstin brinner för trygga och roliga inskolningar samt utepedagogik med naturen som inspirationskälla i undervisningen.

Barnskötare, Camilla Mårtensson

Camilla har alltid känt ett starkt intresse för barns tankar och lärande, vilket ledde fram till beslutet att utbilda sig till barnskötare i vuxen ålder. Innan dess arbetade hon inom hotell & restaurang, klädhandel och som personlig assistent. Camilla har arbetat på Vitsippa sedan januari 2020.

Barnskötare, Annica Dahlqvist

Annica brinner för god pedagogik och kommunikation, liksom kreativitet i alla dess former. Hon är barnskötareutbildad sedan gymnasiet och har arbetat flera år inom handelsbranschen. Annica har arbetat på Vitsippa sedan januari 2020. 

På sin fritid arbetar hon som fotograf med en mångfald av olika uppdrag. 

Barnskötare, Rebecca Strumbecker 

Rebecca går barnskötareutbildnig på distans och har arbetat som vikarierande barnskötare under några år, medan hennes barn var små. Rebecca har arbetat på Vitsippan sedan april 2020. 

Hennes stora fritidsintresse är trädgård och hundar - hon sysslar med hundspann liksom uppfödning.

Barnskötare, Mirelle Calamyr

Mirelle har vikarierat på Vitsippan under vårterminen 2020. Nu har hon tagit examen som barnskötare och fått tjänst hos oss! Mirelle brinner för att skapa genomtänkta och inspirerande pedagogiska aktiviteter samt för barns språkutveckling. Hon har hjärtat nära till naturen och njuter av att skapa utvecklande miljöer tillsammans med barnen.  Andra hjärtefrågor är tydliggörande pedagogik och stöd till barn med särskilda behov. På fritiden driver Mirelle en kaninuppfödning av världen största och minsta kaninraser. 


Husmor, Jenny Magnusson

Jenny startade sin tid på Vitsippa som praktikant. Nu är hon anställd som Husmor! Jenny är en fena på att hantera vårt kök och håller våra lokaler rena och fräscha. 

I grunden är Jenny undersköterska, med många år på nacken inom sjukvården. 

Hon har också arbetat med matlagning i olika former - från storkök till cafée . 

Praktikant, Marcus Forkner

Marcus är vår praktikant och ger oss värdefulla extrahänder. Han har tidigare arbetat på Kubeliden och inom handelsbranschen. Marcus brinner för en god pedagogisk verksamhet och där barn med särskilda behov kan vara sig själva och få växa till starka individer.

Förskolehund         

Harry är en liten labradoodle, född 2017. Han är Kristina Dellholms hund och tillsammans är de utbildade som Skol- & Terapihundsekipage. Harry (tillsammans med Kristina) kommer att delta i planerade utomhusaktiviteter. Harry har genomgått speciella tester av sitt saliv och sin päls/hud, genom testföretaget Allergenius. Testerna påvisar låga nivåer av allergen i saliv och i päls/hud. Vi har ÄNNU INTE stött på någon som reagerat allergiskt på Harry (varken klåda, snuva eller astma)Harry har en egen blogg, där man kan följa hans olika insatser inom skol- & vårdverksamhet och samtalsmottagning: www.harrys-blogg.webnode.se


Rekrytering

Vi växer under hela 2020 & 2021  :-)   Skicka gärna in Din spontanansökan!   info@forskolanvitsippa.se Förskolans ägare & huvudman

Vitsippans förskola drivs av Naturmontessori Väst AB. Vi driver flertalet förskolor med olika profiler runt om i Sverige.