Om oss

Vi som arbetar på Vitsippa:


Rektor, Kristina Dellholm

Examinerad rektor och har arbetat som förskolechef i Malmö stad och i Höörs kommun. I grunden är hon legitimerad sjuksköterska, med vidareutbildningar inom pedagogik och samtalsteknik.  

Kristina arbetar deltid på Vitsippan, dels som rektor och dels i barngrupp tillsammans med sin utbildade skolhund Harry.

Övrig tid arbetar hon med sitt företag Dellholm Progress och erbjuder coaching/stöd samt utbildningar i kommunikation, bemötande & konflikthantering. 

Leg. förskollärare, Eva Åberg

Leg. förskollärare och  vidareutbildad ateljerista. Innan hon började på Vitsippa, arbetade hon som förste förskollärare i Malmö stad. Eva brinner för att bidra till små barns utveckling, lärande och trygghet genom kreativa miljöer och projekterande arbetssätt. 

Evas släkt har i fyra generationer drivit Åbergs trädgård i Öja, Ystad. Sedan 20 år Eva aktiv i en väl omskriven teatergrupp, som årligen arrangerar sommarteater invid Åbergs trädgård. Eva är bland annat ansvarig för att sy samtliga kostymer.

Leg. förskollärare Kerstin Bernspång

Leg. förskollärare med stor aptit på lärande och utveckling. Kerstin har vidareutbildat sig inom flera områden relaterat till förskolans läroplan, exempelvis matematik och språkutveckling. Hon har i flera år arbetat som förskolechef vid en fristående förskola i Eslövs kommun. Kerstin längtade dock tillbaka till förskolläraryrket och det pedagogiska arbetet med barnen. De senaste sex åren har hon arbetat som förskollärare i Sjöbo kommun. Kerstin brinner för trygga och roliga inskolningar samt utepedagogik med naturen som inspirationskälla i undervisningen.

Barnskötare, Camilla Mårtensson

Taggad och nyexaminerad, med en bakgrund inom hotell & restaurang, klädhandel och senast som personlig assistent. Camilla har alltid känt ett starkt intresse för barns tankar och lärande, vilket ledde fram till beslutet att utbilda sig till barnskötare. Hon ser nu framemot att få arbeta med utepedagogik i en Reggio Emilia inspirerad verksamhet. Att Camilla landade i förskolans bransch är vi så glada för på Vitsippans förskola.  

Barnskötare, Annica Dahlqvist

Barnskötareutbildad sedan gymnasiet och med flerårig tjänst som butikschef. Efter några års föräldraledighet, kände Annica att hon ville tillbaka till "där det började" - alltså i förskolans bransch. Hon brinner för god pedagogik och kommunikation, liksom kreativitet i alla dess former. På sin fritid arbetar Annica som fotograf med en mångfald av olika uppdrag. Att Annica återvänder till förskolans bransch, är vi glada för på Vitsippans förskola! 

Fler anställda på gång 

Vi rekryterar utifrån antalet inskrivna barn

Förskolehund         

Harry är en liten labradoodle, född 2017. Han är Kristina Dellholms hund och tillsammans är de utbildade som Skol- & Terapihundsekipage. Harry (tillsammans med Kristina) kommer att delta i planerade utomhusaktiviteter. Harry har genomgått speciella tester av sitt saliv och sin päls/hud, genom testföretaget Allergenius. Testerna påvisar låga nivåer av allergen i saliv och i päls/hud. Vi har ÄNNU INTE stött på någon som reagerat allergiskt på Harry (varken klåda, snuva eller astma)Harry har en egen blogg, där man kan följa hans olika insatser inom skol- & vårdverksamhet och samtalsmottagning: www.harrys-blogg.webnode.se


Rekrytering

Skicka gärna in Din spontanansökan!   info@forskolanvitsippa.se Förskolans ägare & huvudman

Vitsippans förskola drivs av Naturmontessori Väst AB. Vi driver flertalet förskolor med olika profiler runt om i Sverige.